Ebben a posztban a spirális krumplik gépi elkészítési módjait fogom lejegyezni

TWIST POTATO Cutter Machine is not simply a potato processor. This machine gives the potato the shape of a tornado. It makes a plain potato change into a beautiful tasteful snack in a few seconds.

A Twist Potato, másnéven Tornado Potato elkészítéséhez használt eszközök skálája igazán terjedelmes és sokszínű, írásomban csak néhány alapvető típust szeretnék bemutatni.

Advertisement

Legelső videóm reményeim szerint közelebb hozza hozzátok ezt a Dél-Koreából indult jelenséget. Engem elsősorban a zenéjével fogott meg, vidám, pörgős zongoraszó, mélyhangú tuba kísérettel — ezzel az aláfestéssel tudom csak elképzelni azt a kalandot, amit egy ilyen rúd krumpli fogyasztása közben él meg az ember.

E fenti videó az otthoni elkészítéshez szükséges szerszámokat mutatja be. Természetesen itt minden kézi erővel történik, a Potato$tornado fantázianevű spirálvágó célszerszám kidolgozottsága kezdetleges, mérete kicsi. A spirálkrumpli tengelyeként szolgáló pálca rettentően törékenynek tűnik, a hegyes vég miatt nem ajánlom kisgyermekeseknek.

Kisipari megoldások segítségével lehetőség van nagyobb mennyiség gyorsabb előállítására, határt talán csak a tengely forgatására használt akkus csavarhúzó kapacitása jelenthet.

Amennyiben szándékaink komolyak, nem érdemes mással próbálkozni, kizárólag a professzionális Tatostix termékekkel. Megerősített, rozsdamentes acélból készült ház, megemelt nyomatékú és sebességű krumpliforgató motor, nagyobb burgonyák befogadására is alkalmas kialakítás, valamint a keletkező hulladékot összegyűjtő tálka jellemzi ezt a konyhai csodagépet. Egyáltalán nem csodálkoztam a reakciókon, amit az utca emberei adtak a végeredményt megkóstolva!

Kis összeállításom végére hagytam azt a videót, ami megmutatja hogyan készíthetünk otthonunkba is praktikus krumpli spirálvágót.
Figyelem! A spirálvágó éles kése balesetveszélyes, mindig ügyeljen a biztonságos felhasználásra!

Share This Story